JIJkanhet! Autotheorie

download gratis ONZE APP

CBR AUTOTHEORIE & OEFENEXAMENS

Tips theorie examen

TIK OP HET plaatje voor meer informatie.

jUISTE VOLGORDE

JUISTE VOLGORDE

Het examen bestaat uit meerkeuze vragen, waardoor je snel het verkeerde antwoord geeft.
1. Lees de vraag goed.
2. Neem het antwoord in je hoofd.
3. Kijk of jouw antwoord erbij staat.
Let op: lees de antwoorden goed, want ze lijken vaak erg op elkaar.

NEEM DE TIJD

NEEM DE TIJD

Je hebt meer tijd dan je denkt. Lees de vraag rustig door en weet je het antwoord niet, parkeer de vraag dan even. Misschien kom je nog op het antwoord en dan kun je op het einde terug naar de geparkeerde vragen. (Hoe je een vraag moet parkeren, wordt uitgelegd door het CBR)

GEEF ALTIJD ANTWOORD

GEEF ALTIJD ANTWOORD

Sommige leerlingen laten een antwoord leeg omdat ze het niet weten. Doe dit niet, want dan is het antwoord zeker fout. Geef een willekeurig antwoord, dan heb je in ieder geval nog 30% kans op een goed antwoord.

VERANDER JE ANTWOORD NIET

VERANDER JE ANTWOORD NIET

Wanneer je klaar bent, ga dan niet al je antwoorden nakijken om deze vervolgens te veranderen. Alleen wanneer je zeker weet dat het een ander antwoord is, kun je het veranderen. Wanneer je twijfelt, kies dan voor het eerst gegeven antwoord.

KIJK GOED NAAR DE AFBEELDING

KIJK GOED NAAR
DE AFBEELDING

Je kunt hier de vraag krijgen of je in mag halen. De strepen op de weg zeggen dat het mag (zijn namelijk onderbroken strepen), maar het bord zegt van niet. Dus het mag NIET.

LET GOED OP DE ONDERBORDEN

LET GOED OP DE ONDERBORDEN

Je kunt hier de vraag krijgen of je hier in mag rijden. Ja dat mag. Het onderbord geeft aan dat er pas over 500 meter een Verbod tot inrijden geldt dus de eerste 500 meter mag je gewoon inrijden. Hangt er geen onderbord onder, dan mag je er niet inrijden.

WAT VRAGEN ZE NU PRECIES

wAT VRAGEN ZE NU
PRECIES

Wordt er gevraagd wat dit bord betekent, dan is het antwoord "Verbod tot stilstaan". Wordt er gevraagd wat mag niet bij dit bord, dan is het antwoord "Stilstaan EN parkeren". Waar je niet stil mag staan, mag je natuurlijk ook niet parkeren. Lees de vraag dus goed !

HERKEN HET BORD AAN DE VORM

HERKEN HET BORD AAN
DE VORM

Je kunt hier de vraag krijgen
"Je komt bij een wegversmalling, maar de borden zijn besneeuwd. Moet jij het tegemoetkomende verkeer voorrang verlenen ?"
Bij het rode ronde bord moet jij het tegemoetkomende verkeer voor laten gaan. Bij het blauwe vierkante bord mag jij als eerste.

welke online cursus moet ik kiezen ?

Wij horen vaak van leerlingen dat ze door de bomen het bos niet meer zien en niet weten voor welke autotheorie ze moeten kiezen. Dat is begrijpelijk, want er zijn erg veel aanbieders.

Welke cursus is nu eigenlijk geschikt voor het CBR  theorie-examen ?

HET ANTWOORD IS SIMPEL!

Een online autotheorie-cursus is geschikt wanneer deze alle 9 CBR-onderwerpen behandelt. Onder deze onderwerpen valt ook de gevaarherkenning.

Wanneer een online-cursus geen oefen- of examenvragen heeft, zegt dat niets over de kwaliteit, maar meer over de service.

Nieuwsgierig naar de CBR-onderwerpen ?

Klik op onderstaande button.

WIL JE MEER OEFENEN?

DOWNLOAD ONZE APP EN KOOP HET OEFENPAKKET VOOR MAAR € 14,95 VOOR 3 MAANDEN