Oefenen voor het theorie examen is vaak lastig voor veel leerlingen. Het kost te veel tijd, is te ingewikkeld of er wordt foute stof aangeboden. Dit resulteert in het niet halen van de autotheorie en kost onnodig veel tijd en geld. Doordat er meerdere keren theorie gedaan moet worden kost het de leerlingen extra geld. Bij Jijkanhet! vinden wij dat het simpeler kan. Daarom is onze theorie app de oplossing voor het leren van het theorie examen. In de app vind je alle theorie met veel oefenvragen en duidelijke uitleg. Onze app kost een maandelijks bedrag, echter kun je het theorie examen oefenen gratis in onze app. Hier kun je de mogelijkheden van de theorie app uitproberen. Bij het theorie examen oefenen gratis krijg je toegang tot: 

  • Drie toetsen verkeersborden;
  • Eén toets voorrangssituaties;
  • Eén toets hoofdstuk één;
  • Eén oefenexamen.

Verkeersborden theorie examen oefenen gratis

Kennis over verkeersborden is essentiële kennis in het verkeer. Ze geven aan welke handelingen wel of niet zijn toegestaan en wie er voorrang heeft. Het is dus van belang dat je als weggebruiker weet welk bord wat betekent. Bij het onderdeel verkeersborden van Jijkanhet krijg je drie toetsen met ieder 20 vragen over de verschillende verkeersborden die je tegenkomt op de weg. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wanneer je ergens mag parkeren en/of stilstaan en wanneer niet en voornamelijk welk bord wat aangeeft. Met onze toetsen leer je alle belangrijke verkeersborden.

Voorrangssituaties oefenen

Het kennen van de voorrangsregels in het verkeer is een grote factor. Het geven van voorrang op het juiste moment voorkomt grote ongelukken in het verkeer. Let op, voorrang krijg je en neem je niet. Blijf altijd goed opletten wat medeweggebruikers doen. Bij het gratis onderdeel van Jijkanhet krijg je 30 vragen over voorrangssituaties. Hierin geef je aan wie voorrang heeft op welk moment. 

Naast de voorrangssituaties krijg je ook nog eens 35 vragen over hoofdstuk één van Jijkanhet. Hierin krijg je algemene vragen over het theorie-examen. In totaal zijn er acht hoofdstukken met elk een toets van 35 vragen.

Gratis examens theorie oefenen

De beste manier van oefenen voor het theorie examen is door het maken van een oefenexamen. Bij Jijkanhet kun je in totaal 12 oefenexamens vinden en maken. Bij de gratis versie krijg je toegang tot één oefenexamen. De examens zijn conform de richtlijnen van het CBR. Hierdoor weet je zeker dat je vragen oefent die lijken op het echte examen. Op deze manier ga je goed voorbereid het examen in van het CBR en is de slagingskans aanzienlijk hoger. De oefenexamens bestaan uit 65 vragen variërend van verkeersborden, voorrangssituaties tot verkeersinzicht. Op deze manier oefen je elk onderdeel van het examen.

Theorie oefenen

Wil jij het theorie examen oefenen gratis? Neem dan een kijkje op de website van Jijkanhet! Hier vind je de gratis onderdelen en kun je gelijk beginnen met het oefenen van het examen. Wil je meer toetsen en oefenvragen? Download dan de app en begin met oefenen voor €5 per maand! Samen zorgen we ervoor dat jij het theorie examen haalt!